keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kesäistä



Taulu valmiina. Kehys on jälleen Ikeasta. Ajattelin tosin ensin tummanruskeaa kehystä, mutta enpä nyt kaapistani sellaista oikean sävyistä löytänyt:)
Tämän olen pistellyt pellavalle, ruusut Atalien langalla 'Camelie', lehdet Atalien 'Mousse' ja kirjaimet ja kehykset Crescent Coloursin 'Cappuccino'.







Kesäisiä ompeluksiakin olen tehnyt.









Neilikkaruusu kukkii. Ja taas ihana uutinen: mustikat ovat kypsyneet! Kun kotiuduimme mökiltä, pojat lähtivät heti metsää tutkimaan. Ja saatiin sitten herkutella mustikkarahkalla ja mustikkapiirakalla. Vielä eivät kaikki marjat ole tietenkään kypsyneet, joten poimureilla ei vielä pääse keräämään.








Uusi tuttävuus Diana kukkii kauniisti. Tämän sai tytär lakkiaisjuhlassa, mutta minä saan sitä ihailla kun tytär kiertelee kesämatkoillaan.









Oven vieressä on meillä ollut koristelinnunpönttö. Tänä keväänä siihen sitten yllättäen löysi sinitiainen. Jouduimme siirtämään pöntön pois oven vierestä. Pesintä on sujunut hyvin kuistilla kaikesta elämästä huolimatta, linnut ovat poikasiaan ruokkineet ja välillä on sieltä kuulunut kova piipitys.










Nuorin tytär toi kauniin miljoonakellon, tässä on kiva sekoitus värejä.

Tänään lämpömittari näyttää varjossa +30 astetta:)

Lämpimiä kesäpäiviä!

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannus mökillä



Ihana juhannus, keskikesän juhla! Vietimme juhannuksen mökillä. Lippu nostettiin aattona ja laskettiin perinteisesti vasta juhannuspäivän iltana.
'On kesän kirkas huomen..'
Aurinko paistoi, ilma oli lämmin, kukkien tuoksu, kesän tuoksu!








Juhlimme 8-vuotiaan syntymäpäivää juhannusaattona. Poika pääsi syntymäpäivälahjaksi isän kanssa ostamaan virvelin. Sitä riemua, kun ensimmäinen hauki nousi!










Juhannusaattoon kuuluu tietenkin sauna. Ja maailman paras sauna on mökillä! Vesi nostetaan pihan kaivosta ämpärillä ja lämmitetään padassa.











Juhannuksen aikaan osui myös täysikuu.








Pojat soutelivat vielä puolenyön aikaan kesäyön valoisuudesta nauttien.









Mökillä on iso remontti menossa, onneksi nyt loppusuoralla. Tällä hetkellä keittiö on pihalla, ruoka valmistuu grillipaikalla. Siinä keitimme perunat, paistoimme pihvit ja kalat ja tietenkin letut:)







Pistely oli myös mukana, tämä kiva malli, josta Irmeli antoi ystävällisesti linkin. Tämä oli mukava ja nopea pistellä, sain juhannusaattona jo valmiiksi tämän. Kehystän sen taas tauluksi ja laitan kuvan myöhemmin.








Mökin rannasta nautin aina. Aamuisin kävin aamu-uinnilla, päivällä muuten vaan uimassa. Aina kun töiden lomassa tuli kuuma tai pölyä, uimaan.. Ja pojat tietenkin suunnilleen asuivat vedessä, kuopuskin on oikea vesipeto:)

Illan tyyni järvi on niin rauhoittava.

Nautitaan kesästä, valosta, lämmöstä!

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Tauluja






Löysin pitkän etsimisen jälkeen sopivat kehykset näihin pistelyihin. Kehykset olivat hopeanväriset, mutta ne eivät sopineet mielestäni. Maalasin siis kehykset kahden valkoisen värin sekoituksella. Tänään sain lopulta taulut valmiiksi.

















Leppoisaa lauantaita! Kohta saunaan ihanan tuoksuvan vihdan kanssa:)

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Farkkuja



Aamupäivällä järjestelin vähän kaappeja ja käsiini sattui pino vanhoja farkkuja. Olen säästänyt niitä ja odotellut inspiraatiota. Tänään se sitten iski! On sadepäivä, joten on hyvää aikaa ommella.
Leikkasin palat samankorkuisiksi, mutta ne ovat eri levyisiä, koska joukossa oli sekä aikuisten että lasten housuja. Ja sävyjäkin oli monia.







Mukaan otin pari taskuakin. Tämä on yläasteelle siirtyvän pojan päiväpeite.









Olen jo muutama vuosi sitten pistellyt hänelle kirjaimen. Löysin tuollaisen vauhdikkaan mallin, johon itse kehittelin ongen, koska eräs pojan lempiharrastuksista on kalastus. Nyt muistin tuon pistelyn ja se sopiikin tähän peittoon kivasti.










Reunoiksi leikkasin lahkeet niin, että sain valmiit päärmeet niistä:). Siispä helpolla pääsin. Aikaa tähän meni ideasta valmiiseen peittoon muutama tunti;).











Äsken herkuttelimme vohveleilla, joita vanhempi poika paistoi oikein kunnon pinon.
Tällaista sadepäivää meillä on vietetty.

Nautitaan kesästä, satoi tai paistoi!

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kirpputorilöytöjä





Tänään kulutin aikaani mukavasti sillä aikaa kun autoni jonotti katsastukseen. Menin läheiselle kirppikselle. Sattumalta rakas ystäväni tuli sinne samaan aikaan. Meillä oli todella hauska ostoskierros. Löysin aarteita, mm tämän ihanan ruusuisen ristipistokuvioidun liinan. Se on siis painettu, ei kirjottu. Pieni pätkä vanhaa pitsiä ja kaunis lautanen.







Lisäksi muutakin tarpeellista. Laseja, niitä menee rikki enemmän kuin ehtii ostaa... Puinen lokerikko pienille aarteille. Siellä olisi ollut myös iso aito kirjapainon vanha kasti, mutta otin tämän pienen. Paikalle sattui myös herra, joka kertoi hauskan tarinan kirjapainomuistoistansa.
Kakkuvuoka, onko niitä koskaan liikaa, varsinkin kun hinta oli 2,80e ja on iso irtopohjavuoka...
Ja kaiken huippuna ostin hyväkuntoisen kitaran, ystäväni opettaa minua soittamaan sitä! Siis uusi harrastus näin kesän alkajaisiksi:)









Ennen juhlia ehdin myös ommella sohvan tyynyihin kesäiset päälliset. Kukkia tietenkin:)









Pihalla kukat kukoistavat. Mieheni teki pöytäryhmän alle leveistä koivulaudoista pihaterassin. Monena päivänä olemme syöneet tai kahvitelleet ulkona. Tänään on pitkästä aikaa sadepäivä.
Otanpa pistelyn esille!

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Juhlia





Viime viikonloppuna saimme juhlia tyttäremme lakkiaisia. On mukava juhlistaa lapsen saavutusta, oli se sitten mikä saavutus tahansa. Mutta lakkiaiset ovat erityinen saavutus ahkeran opiskelun jälkeen. Onnea vieläkin sinulle rakas tyttäremme! Ja onnea myös opiskelupaikan saamisesta!







Tyttären puku oli aivan uskomattoman ihana. Hänen ystävänsä oli ommellut sen. Värit ja malli olivat juuri tyttären näköiset.














Lahjaksi ompelin tilkkupeiton. Tytär pitää kaikista väreistä, juhlienkin teemana olivat värit. Siispä peittokin on värikäs. Mukana vanhoja ja uusia kankaita. Reunus on kirpparilta löytyneestä lakanasta. Ja sattui niin hienosti, että siinä oli tyttären kirjain peilimonogrammina. Kuva on pikaisesti napattu, monogrammi näkyy himmeästi tuossa kuvan oikeassa reunassa.
Taustan kankaana on minun kapiolakanani 30 vuoden takaa.







Vanhempi tytär oli taas kakkutaiturina. Huomaa lyyra, jonka hän on itse pursottanut pikeeristä! Ja kakku oli taas todella herkullista.









Ehdimme pikaisesti käydä mökillä. Kesän luonto on niin kaunis!










Ja mieleni rauhoittumispaikka mökin laiturilla.



Huomenna juhlimme pojan ripillepääsyä. Se on kaunis ja herkkä nuoruuden juhla.
Ilma on ollut todella lämmin ja aurinkoinen monta viikkoa. Tänään saimme pitkästä aikaa vähän sadetta.

Kauniita kesän päiviä!