perjantai 31. joulukuuta 2010

Hyvää Uutta Vuotta


Uudenvuodenaattona mielessäni katselen mennyttä vuotta. Nyt lämpimästi muistan ihania kesän päiviä mökillä. Ne muistot antavat voimia kaikkina päivinä.
Minulla on tänään syntymäpäivä, siinäkin mielessä tulee ajateltua menneitä aikoja, muistoja, tunnelmia, rakkaita ihmisiä elämän varrelta.
Oikein hyvää uutta vuotta!

tiistai 28. joulukuuta 2010

Joulua

Joulun pyhät ovat ohi, mutta vielä voimme nauttia joulun rauhasta ja tunnelmasta. Tämä joulu oli meille hyvin erilainen, mutta joulun sanoma tuntui sen vuoksi erityisen todelta. "Seimen luo taas rientäkäämme, jouluvirttä veisatkaamme...".



Sain ihanan joulutervehdyksen Rouva Ruusupuu-blogin Marilta. Lämmin kiitos Sinulle Mari! Kauniissa rasiassa oli aivan upea pistelty koriste. Meidän pojatkin ihailivat sitä todella. Lisäksi sydänkoristeita ja kaunis kortti.


Tyttäreltä sain upean kirjan "Elämää valkoisessa puutalossa". Siinä on hieno tunnelmallinen kuvitus ja kivat tekstit. Rakkaalta ystävältä sain tilkkukirjan saatesanoilla:
"Elämän tilkkupeitto on värikäs! ...jos nuo tummat raidat ottaisimme pois, ei niin kirkkaita nuo vaaleatkaan ois." Juuri niin, vaikka se välillä kipeältä tuntuu tummia raitoja katsoa.
Kiitos kaikille ystäville joulutervehdyksistä!



Jouluna on ollut oikea talvisää, välillä kova pakkanen ja välillä lumisadetta runsaasti. Valkea joulu!




Pojulla on ollut trikoosamettinen tonttulakki, samanlaisen ompelin pojantyttärelle. Kulkuset aina häviävät, joten nyt ompelin koristeeksi pienet nauhalenkit.





Albert nauttii joulusta ja levosta. Hugo-kissa oli Albertin kaverina joulun aikaan, oli reipasta vilskettä kun kissat juoksivat kilpaa ympäri taloa.
Sain muuten tyttäriltä lahjaksi hula-vanteen! Siitä on riemua riittänyt. Kuvaa en sen käytöstä kuitenkaan laita:).
Rauhallisia loppuvuoden päiviä!





keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Tunnelmia Vanhasta Porvoosta
















































Tänään kävin tyttären ja miniän kanssa nauttimassa jouluisista tunnelmista Vanhassa Porvoossa.
Luminen kaupunki ja jouluiset koristeet tuovat mieleen muistoja lapsuudesta. Tunnelma on ihan satumainen. Vanhat rakennukset ovat todella kauniita.
Ja vanhan kaupungin puolella on aivan ihania puoteja. Suosikkini on iki-ihana lelukauppa Riimikko. Sen ikkunassa on aina joku liikkuva asetelma, joka kiinnostaa niin lapsia kuin myös aikuisia. Joskus aikaisemmin kaupan sisällä oli iso tynnyri, josta roikkui naru. Kun narusta veti, tynnyristä nousi kauhea lohikäärme. Se oli meidän (nyt jo aikuisten) poikien mielestä parasta Porvoossa.
Toinen aivan ehdoton käyntikohde on sisustuskauppa Liina. Kankaita, kauniita tavaroita, kaikkea ihanaa.
Kahvilla käymme aina Helmessä, jossa on hyvät leivokset ja kahvit sekä kauniit huoneet. Kahvila on jo nähtävyys ihan itsessään. Helmen oma keittokirja on oikea aarreaitta leipureille.
Tunnelmaa Vanhassa Porvoossa tuovat kauniit asetelmat liikkeiden ovissa ja pihoilla. Tuntuu aina siltä, että siellä mieli rauhoittuu kaikkea kaunista katsellessa.
Jouluiset terveiset!







tiistai 7. joulukuuta 2010

Aarteita

Olen pitkään ihaillut näitä Tralala'n kivoja taloja. Syksyllä tilasin Violariumista tämän Talo nro 4. Mallissa on ihanaa symboliikkaa ja värit ovat todella pehmeän herkulliset. Tätä hiljakseen pistelen muiden töiden lomassa.




Tänään kävin tyttären kanssa lempikirppiksellä. Löysin (taas kerran, totesi tytär) aivan ihanat ruusukupit, 50c kpl, enkä tietenkään voinut vastustaa niitä. Ja kuvan pitsiliina lähti mukaani myös..


Parilla eurolla sain kivan retrokangaspalan. Siitähän saa vaikka mitä kivaa. Tässäkin värit tuntuivat juuri sopivilta.



Ja joulunpunaista! Ihana pehmeä ja lämmin huopa, sekin muutaman euron. Lapsen villapaita 2e, näyttää käsin kudotulta. Nämä värit lämmittävät mieltä näin lumisateisena päivänä.





10-v poika teki itse piparipaloauton taikinasta lähtien. Katto meni rikki kokoamisvaiheessa, mutta lopputulos on hieno.










Kuopus sai tuliaiseksi oman minitalon, nam!
Taas on satanut lunta. "Nyt joulu saa, nyt joulu saa, siis valkeaksi maa!"





maanantai 6. joulukuuta 2010

Itsenäisyyspäivä




Tänään sytytän juhlakynttilät itsenäisyyspäivän kunniaksi. Olen kiitollinen itsenäisestä kotimaastamme.
Juhlimme kotona, syömme vähän juhlallisemmin ja nautimme vapaapäivästä.



Jouluherkkuja olemme jo maistelleet. Odotan kaikkia ihania joulun tuoksuja, mausteita, kuusi, kynttilät...



Viime yönä alkoi lumisade, joka on jatkunut koko aamupäivän. Pojat ovat ahkerasti pihaa kolanneet, pitänee minunkin kohta mennä. Nyt jo ehkä uskallamme odottaa valkeaa joulua?
Hyvää itsenäisyyspäivää!


perjantai 3. joulukuuta 2010

Joulusydämiä

Ihana luminen talvi on nyt saatu meillekin tänne etelärannikolle. Ilma on pakkasenraikas ja maisema lumen valaisema. Lapset laskevat mäkeä ja suksetkin pitäisi jo hakea varastosta. Kohta pääsemme myös luistelemaan, kentän jäädytys on aloitettu.


Innostuin tekemään joulusydämiä huovasta. Ja iki-ihania pykäpistoja!


Albert on innokas apuri käsitöissä. Lankakerät ja kangaspalat ovat kivoja leluja.



Jouluisia tunnelmia!